5 tips om goedkoop te reizen met een backpack

Plan je reis ruim van tevoren om de beste aanbiedingen voor vliegtickets en hotels te krijgen

Er gaat niets boven de spanning van het plannen van een backpackreis. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw reis zowel succesvol als betaalbaar is, is vooruitplannen. Door je reis van tevoren te organiseren, kun je jouw reiskosten verlagen door gebruik te maken van vroegboekkortingen en speciale aanbiedingen. Van vliegtickets en hotelovernachtingen tot autoverhuur en reispakketten, het plannen en vergelijken van prijzen enkele weken of zelfs maanden voordat je op reis gaat, kan vaak aanzienlijke besparingen opleveren. Dus met een beetje vooruitzien en slim rondkijken kun je ervoor zorgen dat de volgende geweldige reis die je boekt ook betaalbaar is!  

Pak je tas niet te zwaar in

Het inpakken van je belangrijkste spullen kan soms een stressvolle taak zijn, vooral als je weinig ruimte hebt in je koffer of tas. Om je reis vlekkeloos te laten verlopen, moet je proberen licht in te pakken en alleen het hoognodige mee te nemen. Dat betekent echter niet dat je al je favoriete kleren moet achterlaten; het betekent gewoon dat je slimme beslissingen moet nemen over wat je meeneemt. Hoodies en tracksuits kunnen bijvoorbeeld snel ruimte innemen in je bagage maar zijn een betere oplossing dan een jas, ook beanies zijn veel gemakkelijker in kleine ruimtes te proppen. Bovendien geven lagen kleding je vaak meer flexibiliteit dan een zware jas. Met wat zorgvuldige planning en zorgvuldig inpakken kun je vertrekken met alles wat je nodig hebt en niets meer!

Onderzoek je bestemming online om gratis dingen te vinden om te doen

Het plannen van de perfecte backpackreis kan soms een berg onderzoek en organisatie betekenen. Het is gemakkelijk om zoek te raken in overzichten, het bekijken van talloze attracties, bezienswaardigheden, activiteiten en accommodatiekeuzes. Een manier om het eenvoudiger te maken is op zoek te gaan naar bestemmingen met veel gratis activiteiten. Onlineonderzoek is een uitstekende manier om erachter te komen wat voor activiteiten er zijn zonder geld uit te geven. Van openbare parken en historische plekken tot kunstgalerijen en bibliotheken, er zijn veel fantastische plaatsen die volledig gratis zijn. Bovendien kunnen sommige attracties specials aanbieden, zoals gratis toegang op bepaalde dagen van de week of op bepaalde tijden van het jaar. Door onlineonderzoek te doen, ontdek je veel spannende mogelijkheden en haal je meer uit je vakantie terwijl je binnen je budget blijft

Waar mogelijk lokaal eten, wat meestal goedkoper is dan eten in een restaurant

Lokaal eten is een uitstekende manier om voedsel uit verschillende culturen en smaken te proeven. Niet alleen zorgt het voor een meer diverse culinaire ervaring, maar lokaal eten kan ook een aanzienlijke economische impact hebben. De meeste mensen zijn bekend met het idee van boerenmarkten maar ook kraampjes op de boerderij, kraampjes langs de weg, boerderijdeelprogramma’s en online kruideniers kunnen geweldige bronnen zijn van verse producten, maar ook van vlees, zuivel, eieren en andere basisproducten. Lokaal eten steunt niet alleen kleine boerderijen en ondernemers in de omgeving, maar het is bijna altijd goedkoper dan uit eten gaan in restaurants! Zo krijg je de beste smaak voor een betere prijs!

Gebruik het openbaar vervoer in plaats van taxi’s of Uber

Veel steden bieden nu geweldige openbaar vervoer opties voor reizigers die hun auto thuis willen laten. In plaats van een taxi aan te roepen of naar uw Uber-app te grijpen, kun je beter de trein of bus nemen. De verbindingen tussen openbaar vervoer routes zijn vaak effici├źnter dan het huren van een huurauto, dus je bent waarschijnlijk sneller op je bestemming. Er is ook minder gedoe, omdat je niet hoeft te wachten terwijl iemand andere passagiers oppikt en hen dan eerst afzet. Zelfs in kleine steden en dorpen waar taxi’s en Uber gemakkelijker beschikbaar zijn, is het nog steeds de moeite waard om het openbaar vervoer als optie te overwegen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je geld besparen op jouw volgende vakantie en een leukere ervaring hebben. Vooruitplannen is de sleutel tot de beste aanbiedingen voor vliegtickets en hotels, dus begin vroeg met zoeken. En vergeet niet om gebruik te maken van alle gratis activiteiten op jouw bestemming. Dus pak snel jouw tas in met je favoriete hoodies en tracksuits en begin aan jouw backpackreis.

Shop your travel items now!