5 backpack tips om niet te vergeten

Backpacken is een spannend avontuur, maar het kan ook stressvol zijn als je belangrijke spullen vergeet of over het hoofd ziet die tijdens je reis van pas kunnen komen. Om ervoor te zorgen dat je niets essentieels over het hoofd ziet, zijn hier vijf backpack tips om niet te vergeten:

1. Pak veelzijdige kleding

Bij het inpakken voor een backpackreis is het belangrijk om slim te denken en kledingstukken mee te nemen die voor meerdere gelegenheden kunnen worden gebruikt. Dat betekent dat je genoeg tracksuits, hoodies, t-shirts en andere kleding moet meenemen die geschikt zijn voor zowel ontspanning als lange wandelingen.

Naast kleding is het ook belangrijk om na te denken over andere zaken die je mee moet nemen op je backpackreis. Je moet een rugzak van goede kwaliteit meenemen met verstelbare riemen en een comfortabele heupriem. Hij moet groot genoeg zijn om alle spullen die je nodig hebt mee te nemen zonder dat hij te omvangrijk is. Zorg ook voor waterdichte uitrusting, zoals een regenjas of poncho en stevige schoenen voor als het nat wordt.

2. Neem comfortabele schoenen mee

Bij het kiezen van de juiste schoenen voor je backpack trip zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de schoenen die je kiest voldoende ondersteuning en demping bieden om pijnlijke voeten te voorkomen tijdens lange dagen wandelen. Wandelschoenen van goede kwaliteit moeten ook ademend en waterdicht zijn om je voeten droog te houden in alle soorten weersomstandigheden.

3. Pak een EHBO-Kit in

Je weet nooit in wat voor situatie je terechtkomt terwijl je onderweg bent, daarom is het belangrijk om altijd een basis EHBO-kit mee te nemen. Deze moet spullen bevatten zoals verband, antiseptische crème en pijnstillers voor kleine verwondingen of ziekten. Naast de hierboven genoemde voorwerpen moet je altijd een paar extra voorwerpen bij je hebben die misschien niet zo noodzakelijk lijken, maar in geval van nood van onschatbare waarde kunnen blijken. Daartoe behoren een schaar van goede kwaliteit, een pincet, en veiligheidsspelden. Het is ook een goed idee om een thermometer mee te nemen. Neem ook zaken mee als antihistaminica, maagzuurremmers en andere medicijnen die je dagelijks nodig hebt.

 

4. Neem voldoende contant geld mee

Bij het inpakken voor een backpackreis is het belangrijk om te onthouden dat niet alle bestemmingen digitale betalingen of creditcards accepteren. Daarom is het aan te raden contant geld bij je te hebben in geval van nood. Dit kan vooral handig zijn wanneer je door landelijke gebieden en afgelegen bestemmingen reist waar digitale betaalmiddelen beperkt of niet bestaan. Het is ook raadzaam om je voor aankomst op jouw bestemming vertrouwd te maken met de lokale valuta, zodat je beter kunt inschatten hoeveel geld je tijdens jouw reis nodig hebt.

5. Zet veiligheid voorop

Bij het backpacken is het ook belangrijk om de juiste uitrusting in te pakken. Zorg ervoor dat je alle spullen hebt die je nodig hebt voor je avonturen, zoals een slaapzak, kleding en regenkleding, waterflessen en filtersysteem, voedsel, navigatiehulpmiddelen (zoals een kaart of GPS), en alle andere noodzakelijke uitrusting. Afhankelijk van waar je heen gaat en welke activiteiten je van plan bent te ondernemen tijdens het backpacken, kan aanvullende gespecialiseerde uitrusting nodig zijn.

Door deze vijf tips te volgen, kun je er beter voor zorgen dat jouw backpackreis veilig en plezierig zal zijn. Veel succes!

shop your travel items now!